Sunday, December 1, 2019

Prăjitură Acoperiș cu nuca de cocos

Ingrediente

  • Foi:
  • 250 gr zahar
  • 50 gr untura
  • 600 gr faina
  • 3 linguri miere
  • 5 linguri lapte
  • 2 ouă
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 4 budinci de vanilie
  • 250 gr zahar
  • 1 pachet de unt.

Mod de preparare

Amestecam toate ingredientele pentru foi. Faina se pune putin cate putin, pe urma se framanta. Compozitia o impartim in doua. Din prima parte se fac 2 foi care se intind pe dosul tăvii, si dupa ce s-au asezat se taie in 3 parti pe lungime, așa:
Se coc la foc potrivit. Se procedeaza la fel si cu cealalta foaie. In a doua compozitie punem 2 linguri mari de cacao, amestecam bine pana se omogenizeaza si facem 12 bastonase lungi care se coc tot pe dosul tavii.
Pentru crema fierbem cele 4 budinci de vanilie într-un litru de lapte cu 250 g zahăr. Se lasa sa se raceasca bine. Când este rece, budinca se amestecă cu un pachet de unt la temperatura camerei. Cu această compoziţie umplem foile, în felul următor: Pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie. Peste ea punem crema si apoi 3 bastonase.
Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai pun deasupra inca 2 bastonase.
Acoperim din nou cu crema si punem la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim, din nou, cu crema.
Apoi punem celelalte 2 foi mai inguste sub forma de acoperis.
Procedam la fel si cu cealalta foaie. Obtinem astfel 2 acoperisuri peste care punem glazura de ciocolata si presărăm nucă de cocos.
Le lăsăm cca. 3 ore până se înmoaie foile, după care se poate servi.

No comments:

Post a Comment